De ervaringen tot heden en uit het verleden.

april 2023

Chris heeft met zijn enthousiasme, enorme ervaring in het ondersteunen van startende ondernemers, en een duidelijk stappenplan mij enorm geholpen wegwijs te worden in het opzetten van mijn eigen fotografie bedrijf. In het proces voelde hij goed aan zodra ikzelf een beetje stagneerde, en heeft hij mij dat zetje gegeven waardoor ik uiteindelijk het plan volledig uitgewerkt had. Daardoor had ik een duidelijk pad voor mij liggen! Het is fijn dat iemand je duidelijk kan maken waar op te letten, welke investeringen belangrijk zijn en hoe bepaalde zaken geregeld dienen te worden, maar je ook aan het denken zet en ruimte geeft voor je eigen visies. Samen werk je aan een waterdicht plan, zodat je op alles bent voorbereid!”

 

Vanwege eigen nieuwe werkzaamheden voor de werkgever moest ik in 2015 besluiten om de activiteiten voor Start met jou te bevriezen, tot nu toe.

In 2013 twee jonge ondernemers geholpen bij de opmaak van hun ondernemingsplan voor de start van een winkel in Rotterdam.
(reactie ondernemers) : Wij willen een eigen onderneming starten, een winkel café in Rotterdam. Het creatieve gedeelte ging ons makkelijk af, maar de zakelijke en cijfermatige kant vonden we erg lastig. Via via kwamen we bij Chris terecht. Chris was net begonnen met "Start met jou" (advies en coaching bij het starten van je eigen onderneming) en was de aangewezen persoon om ons wegwijs te maken in de wondere wereld van begrotingen en de zakelijke kant van het opstarten van een eigen onderneming. Chris wist leken zoals ons, met geduld en enthousiasme alles uit te leggen. Hij reikte ons de handvaten en zelf konden wij zo een gedegen begroting bouwen. We zijn uiteindelijk met een prachtig bedrijfsplan en vol zelfvertrouwen naar een kredietverstrekker gestapt.

 

in 2013-2014 diverse collega's geadviseerd welke als gevolg van reorganisatie bij de werkgever "gedwongen" werden tot andere beslissingen.
Hiervan hebben een aantal besloten om toch niet te starten gezien de hobbels die onderweg genomen moesten worden. 
Op zich zijn dat wijze besluiten welke hen (mogelijk) hebben beschermd tegen onnodige risico's.

Andere collega's zijn wel verder gegaan waarbij ze op basis van de eerste gesprekken hun visie waar nodig hebben aangepast.


 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb